Όλα τα Άρθρα

Πώς να βρω το σωστό μέγεθος σουτιέν?

Το τι σουτιέν επιλέγει η κάθε μία μας είναι προσωπική υπόθεση. Το σωστό μέγεθος του όμως είναι μία γενική γνώση που πρέπει να έχετε! Πόσες φορές έχετε μπει σε ένα κατάστημα εσωρούχων και η πωλήτρια σας κάνει την ερώτηση κόλαφο? την ερώτηση που σε πιάνει πανικός? «Ποιο νουμεράκι φοράτε στο σουτιέν?» και εκεί την κοιτάτε και λες «μμμ δεν είμαι σίγουρη, νομίζω 75-80» «και το cup σας ποιο είναι;» και συνεχίζετε να την κοιτάτε απορημένη.

Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία και όχι στις λίγες εξαιρέσεις, είμαστε εδώ για σας και πάμε να μάθουμε μαζί, ποιο στο καλό είναι αυτό το σωστό μέγεθος σουτιέν. Και γιατί αυτό είναι σημαντικό? Γιατί το σωστό μέγεθος σουτιέν σου χαρίζει, στήριξη, τέλειο σχήμα στο στήθος, καλύτερη εφαρμογή του ρούχου σου και πάνω απ’ όλα άνεση. Ενώ ένα καλό σουτιέν περνάει εντελώς απαρατήρητο, ένα κακό σουτιέν μπορεί να σου χαλάσει μία παραγωγική μέρα στη δουλειά, μια υπέροχη βραδινή έξοδο και το μόνο που θα σκέφτεσαι θα είναι πότε επιτέλους θα βγάλεις αυτό το καταπιεστικό σουτιέν!

Ας ξεκινήσουμε απ’ τα βασικά. Το νούμερο του σουτιέν αποτελείται από 2 μέρη, έναν αριθμό και ένα λατινικό γράμμα.

Ο αριθμός αφορά το “μέγεθος της πλάτης” και για να το υπολογίσετε θα πρέπει να σταθείτε όρθια χωρίς σουτιέν και χρησιμοποιώντας μια μεζούρα μετρήστε γύρω από την πλάτη σας και ακριβώς κάτω από το στήθος σας. Βεβαιωθείτε ότι η μεζούρα σας αγκαλιάζει με μια σταθερή, ομοιόμορφη γραμμή και θα πρέπει να την αισθάνεται άνετη και όχι σφιχτή.

Το γράμμα αφορά το “μέγεθος cup” και για να το υπολογίσετε επαναλαμβάνεται τη διαδικασία, αλλά αυτή τη φορά τοποθετείτε τη μεζούρα περιμετρικά του στήθους σας, στο πιο γεμάτο σημείο του.

Τέλος, συμβουλευτείτε τον παρακάτω πίνακα για να αντιστοιχήσετε το μέγεθος πλάτης και cup στο σωστό νούμερο σουτιέν για εσάς:

Ένα συνηθισμένο λάθος στην επιλογή του σουτιέν, είναι να μην εξετάσετε την πιθανότητα να έχει αλλάξει το μέγεθος του σουτιέν σας από την τελευταία φορά που μετρηθήκατε. Εκτός από τον αντίκτυπο της ηλικίας και του τρόπου ζωής, το μέγεθός σας πιθανότατα θα ποικίλλει ανάλογα με το ίδιο το σουτιέν.

Σημαντικό όμως είναι και ο ίδιος ο τύπος του σουτιέν (3/4, balconette, full cup κλπ) στην ανεύρεση του ιδανικού. Το στυλ που προτιμάμε μπορεί να αλλάξει λόγω πολλών παραγόντων, όπως το ντύσιμό μας, τις μέρες του κύκλου μας αλλά και καθώς το στήθος μας αναπτύσσεται και αλλάζει σε μέγεθος. Όλα αυτά όμως θα τα συζητήσουμε μαζί σε ένα επόμενο άρθρο, μέχρι τότε επισκεφτείτε το κατάστημά μας ή επικοινωνήστε μαζί μας για να βρούμε μαζί το ιδανικό σουτιέν για εσάς!

Lime Lingerie Team
#beautystartswithin